Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 maart 2018

Burgemeester Verhulst overhandigt eerste lespakket ‘lokale democratie’

Maandagmiddag 12 maart jl. overhandigde burgemeester Verhulst het eerste lespakket ‘lokale democratie’ aan de kinderen van openbare basisschool de Bongerd. Dit lespakket is bedoeld om kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Ede wegwijs te maken in de lokale democratie. Het lespakket bestaat uit een docentenhandleiding en een werkboek voor de kinderen. Met de praktische opzet en directe inpasbaarheid is geprobeerd de scholen zo veel mogelijk te ontzorgen.

De aankomende gemeenteraadsverkiezingen zijn natuurlijk een mooi moment om met de kinderen aandacht te besteden aan de lokale democratie. Maar het is ook na de verkiezingen prima te gebruiken en vormt een mooie voorbereiding op de verkiezing van het Kindercollege voor de zomervakantie: een nieuw jaarlijks initiatief van de gemeente Ede. “De kinderen reageren zeer enthousiast op de werkboeken en enkele van hen zien al een meteen een plek voor zichzelf in het nieuwe Kindercollege”, aldus D66’ers Moorman en El Kaddouri.