Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 21 september 2018

Gebruik de Muur van Mussert voor de geschiedenisles

D66 wil dat de gemeente Ede aan de slag gaat zodat de Muur van Mussert gebruikt kan worden in de geschiedenisles. De plaats op de Goudsberg bij Lunteren krijgt september 2018 de status van rijksmonument. Dat betekent dat de Muur niet gesloopt kan worden. Volgens fractievoorzitter van D66 Stephan Neijenhuis is dat een goede eerste stap, maar zijn we er dan nog niet. In EdeStad laat hij het volgende weten: “De muur staat er en blijft, daar kom je niet meer omheen. Maar vervolgens vind ik dat je er iets goeds mee moet doen. Ik hoop dat het college dit snel op gaat pakken. Laten we de geschiedenis in een educatieve context plaatsen.”

 

Lees hier het volledige artikel op EdeStad: https://edestad.nl/lokaal/leren-bij-muur-van-mussert-479224