Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 22 januari 2020

Voor een veiliger station

Sociale veiligheid
D66 pleit voor meer aandacht voor sociale veiligheid rondom het station Ede-Wageningen. Met name de huidige parkeerplaats aan de noordzijde is erg onveilig. D66-fractievolger Henk Kohsiek pleitte daarom voor speciale parkeerplaatsen voor vrouwen en een veiligere looproute naar het station.

Overgang Sysselt
Verder staat D66 voor de spoorwegovergang bij de Sysselt. Het College legt op dit moment eventueel uitstel in het vooruitzicht. Daar mag van D66 niet tot afstel leiden. Deze overgang wordt veelvuldig gebruikt door wandelaars en fietsers.

Financiƫn
Daarnaast heeft D66 aandacht gevraagd voor de financiƫn van het project Spoorzone. Telkens is er meer geld nodig. Dat is aan de ene kant logisch vanwege de situatie in de bouw waarin de prijzen sterk stijgen. D66 wil wel dat de raad controle blijft houden over de onderliggende keuzes zodat het bedrag niet zomaar veel hoger wordt.

Zie ook verslagen van het debat op Omroep Gelderland en Ede Stad.