Steun ons en help Nederland vooruit

“Ik wil graag mijn steentje bijdragen om voor onze inwoners iets te betekenen. Hoe groot of klein iets ook kan zijn.”

Mijn naam is Marcella van Soolingen en ben 27 jaar. Dit jaar doe ik voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en sta op plek 5. In het dagelijks leven werk ik als EMVI-redacteur bij een adviesbureau voor infrastructuur. Ik schrijf projectplannen voor aanbestedingen van overheden, van herinrichtingen tot onderhoud van wegen of sportvelden. Eigenlijk alles op het gebied van verkeer en vervoer en openbare ruimte komt wel zo ongeveer voorbij. In deze onderwerpen ben ik dan ook vooral politiek geïnteresseerd, maar ook de onderwerpen wonen, jeugd en burgerparticipatie hebben mijn interesse. Als ik niet aan het werk ben dan ben ik wel aan het sporten: hardlopen of fitness. En dat is goed vertoeven hier in Ede!

 

Wat drijft mij?

Iets doen wat van maatschappelijke waarde is heeft mij altijd aangetrokken. In 2012 sloot ik mij aan bij de Edese Jongerenraad. Daar maakte ik kennis met de politieke arena van Ede. Bij de Jongerenraad probeerden we de stem van jongeren te laten horen. Niet alleen de leuke dingen kwamen voorbij. Ik ben in 2012-2013 intensief betrokken geweest bij de decentralisatie van de jeugdzorg waar wij gevraagd advies leverden op verschillende beleidsstukken van de gemeente. Daar werd de bodem gelegd voor mijn politieke ambities. Ik zag hoe complex en lastig deze taak was, maar was ook kritisch naar de plannen die er lagen. In het jaar 2013-2014 was ik voorzitter van de Jongerenraad. In dat jaar hebben we echt geprobeerd om politiek dichter bij de jongeren te brengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

 

Waarom D66 Ede?

Na de Jongerenraad kwam ik bij D66 terecht. Ik koos voor D66 vanwege de bevlogenheid, scherpte en openheid. Openheid naar burgers is iets wat ik erg belangrijk vind. Geen achterkamertjes, maar laten zien wat er gebeurt. Dat kan lastig zijn in sommige situaties, ik vind dat daarin de juiste afwegingen gemaakt moeten worden. Het afgelopen jaar ben ik de eindredacteur geweest van het verkiezingsprogramma voor de komende vier jaar waarbij we de scherpte opgezocht hebben in al onze thema’s.

 

Hoe kijk ik naar de toekomst van Ede?

Ede heeft veel te bieden. Kleine kans dat je hier iets niet vindt. Ede is veelzijdig en groeit. Ik herinner me nog goed hoe bijvoorbeeld het centrum vroeger was met de hof van Gelderland. Als ik daaraan terugdenk dan constateer ik dat er heel veel veranderd is. Ede gaat mee in de tijd en we zijn nog steeds groeiende. De komende jaren krijgen we nog genoeg uitdagingen voor onze kiezen. Met de komst van nieuwbouwwijken en het aantrekken van de economie zal bereikbaarheid een belangrijk thema worden waarin we zorgvuldig te werk moeten gaan om de juiste afwegingen te maken. Niet automatisch maar asfalt eraan plakken, maar slim naar mobiliteit kijken. Dat vraagt om het gebruik van nieuwe technieken die ons moeten helpen in het maken van de juiste keuzes.

Ook op het gebied van burgerparticipatie verwacht ik dat we de komende jaren meer een beroep op u als inwoner gaan doen. In een aantal gemeenten wordt al actief geëxperimenteerd hiermee. Ik vind het belangrijk dat u kunt meedenken over onze gemeente en uw eigen leefomgeving. U kent de buurt immers het beste.

We weten dat er altijd dingen zijn die beter kunnen, hoe groot of klein ze dan ook zijn. Ze kunnen van grote waarde zijn voor u als inwoner. Ik ben en blijf graag in contact met u om zo te horen wat er leeft. Ik hoop dat u mij ook aanspreekt als u iets wil bespreken.

Heeft u een vraag, schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

 

 

Stel uw vraag

Heeft u een vraag voor iemand van D66 Ede? Stel deze dan hieronder.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer van Marcella van Soolingen