Steun ons en help Nederland vooruit

Mijn naam is Sina Salim (1984). Ik ben eind 2001 vanuit Iran naar Nederland gekomen om de opleiding Biotechnologie te volgen aan Wageningen universiteit. Mijn masteropleiding heb ik in 2007 cum laude afgerond. In september 2013 heb ik mijn proefschrift over de inzet van algen als bron voor duurzame biobrandstoffen verdedigd. Momenteel werk ik als Manager Business Development bij InnovatieLink (onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken). Na mijn naturalisatie in maart 2009 besloot ik om actief te worden in de Nederlandse politiek. Sinds 2010 ben ik, namens D66, raadslid en fractievoorzitter in Ede.

Waarom ben ik een D66er? Ik hou niet van dogma’s maar ik zal nooit compromissen sluiten over de vrijheden en rechten van het individu. Dat is helaas nog niet vanzelfsprekend in de Edese politiek.

Waarom ga ik voor een tweede termijn in de Edese politiek? Het actief zijn in de Edese politiek ervaar ik als boeiend en zinvol. Ik streef ernaar om me zo goed mogelijk in te zetten voor de belangen van de Edese burgers. Op diverse gebieden heb ik op een constructieve wijze met anderen samen gewerkt. Iets wat veelal tot mooie resultaten heeft geleid en daardoor voldoening geeft. Een van de mooiste resultaten in de afgelopen periode was dat we de problematiek rondom de grondzaken van gemeente Ede op de agenda hebben gezet. Ook hebben we de financiële wanprestatie van Permar als eerst aan de kaak gesteld en koopzondagen bespreekbaar gemaakt. Maar het werk is nog niet af! En #nuvooruit

Meer van Sina Salim